Meer over CSE

Bert van der Weiden is actief als dirigent en zanger (tenor), ook al veel jaar samen met Hanneke Reinink (sopraan). Met elkaar besloten ze in 2013 om Close Singers Ensemble vorm te gaan geven.

Muzikale droom

“Al een geweldige periode mocht ik artistiek leiding geven aan diverse koren en zangfestiviteiten. Hierdoor is mijn liefde voor het meerstemmige lied steeds meer gaan groeien. Het was mijn droom om een ensemble samen te stellen van getalenteerde zangers, die als één team de liefde van God willen uitstralen in hun lied. De passie om te zingen in een kleine samenstelling is door mijn ervaring bij het zingen in een kwintet erg gegroeid. Het a capella of met begeleiding zingen van meerstemmige muziek is wat ik graag verder wil ontwikkelen met toegewijde en kundige zangers. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de prachtige 4-, 5- of 6-stemmigearrangementen van Tom Fettke en Jay Rouse.”  
Bert

“Ik geniet ervan om samen met andere mensen mooie muziek te maken waar intentie en gevoel in ligt. Dat kan met muziekinstrumenten, maar ik kan zelf het beste uit de voeten met mijn stem. Al ben ik helemaal op na een drukke werkweek, zingen geeft me nieuwe energie. CSE is de vocale uitdaging waar ik lang naar heb gezocht.”
Martin